Organisaties in Terneuzen

Ontdek onze 105 organisaties en initiatieven

Activiteitencentrum

Sas Actief

Sas Actief is een stichting die allerlei leuke activiteiten in Sas van Gent organiseert voor kinderen van 6 t/m 15 jaar. Naast de jaarlijkse speelweek in de laatste week van de zomervakantie organiseren wij gedurende het jaar allerhande activiteiten. We draaien volledig met vrijwilligers, dus als je interesse hebt om bij bepaalde activiteiten mee te helpen, dan horen we dat graag!

Aanmelden

Sas Actief - info@sasactief.nl - 0612822446
Ontmoeten

St. Welzijn Ouderen Sluiskil

De “Stichting Welzijn Ouderen Sluiskil” is een organisatie die de belangen van alle senioren van 50 jaar en ouder in de regio Sluiskil behartigt.

De stichting dient alles, wat in haar vermogen ligt, te doen om de leefbaarheid en de woonsituatie van de ouderen in de regio Sluiskil zo aangenaam mogelijk te maken en de zelfstandigheid en maatschappelijke integratie te bevorderen, waardoor de ouderen zo goed en zo lang mogelijk van hun eigen individuele zelfstandigheid binnen onze leefgemeenschap kunnen genieten.

Waar

St. Elisabethlaan 49
Sluiskil

Aanmelden

Arlet de Brouwer - arton@zeelandnet.nl - 06-50613842
Hulpverlening

Signaalpunt eenzaamheid

Voelt u zich vaak alleen? Of bent u om iemand bezorgd? Meld het bij het signaalpunt eenzaamheid.Bij het signaalpunt eenzaamheid kunt u vertrouwelijk een signaal afgeven wanneer u denkt dat iemand eenzaam is, óf als u zelf eenzaam bent.

Vul het formulier hieronder in en een professional neemt contact op met de persoon die mogelijk eenzaam is. Samen wordt gekeken naar wat de passende persoonlijke invulling is om dit op te lossen.

Aanmelden

aan-z - eenzaamheid@aan-z.eu - 0115 563 015
Welzijn

Samen tegen eenzaamheid

Eenzaamheid in gemeente Terneuzen

Het aantal mensen in de gemeente Terneuzen dat zich eenzaam voelt, is schrikbarend hoog, namelijk 28.885 inwoners. Het is zorgwekkend dat de inwoners van gemeente Terneuzen zich nog eenzamer voelen dan het landelijk én Zeeuwse gemiddelde. Dit geeft aan dat het een urgent probleem is, zeker gezien de gevolgen die eenzaamheid met zich mee kan brengen.

De benodigde aanpak: lokaal samenwerken

Veel organisaties en instellingen in de gemeente Terneuzen denken dat ze zich inzetten tegen eenzaamheid, omdat ze (ontmoetings)activiteiten organiseren en/of aanbieden waarbij ze mensen samenbrengen. Echter, het organiseren en aanbieden van ontmoetingsactiviteiten is onvoldoende effectief.

De aanpak van eenzaamheid moet een duurzame, lange termijn aanpak zijn, die breed gedragen wordt. Om tot een duurzame aanpak met een brede groep lokale partners in de gemeente Terneuzen te komen, is Samen tegen eenzaamheid gestart om een stevige aanpak neer te zetten om eenzaamheid te signaleren, bespreekbaar te maken, te voorkomen en te verminderen.

Kernteam en lokale coalitie

Samen tegen eenzaamheid is een gezamenlijke aanpak van eenzaamheid met lokale partners uit de gemeente Terneuzen. Deze organisaties vormen samen het kernteam van Samen tegen eenzaamheid. Andere partijen kunnen zich aansluiten bij de lokale coalitie. Deze partijen hebben een rol in het signaleren van eenzaamheid en/of dragen bij aan het ondersteuningsaanbod of andere activiteiten.

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van 'Samen tegen eenzaamheid' om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en trainingen: https://aan-z.us10.list-manage.com/subscribe?u=e240bdccd920408cda9d745d3&id=bc6ba169a4

Activiteiten & signaalpunt eenzaamheid

Druk op 'agenda' om te bekijken welke activiteiten we op het gebied van eenzaamheid organiseren. Wil je meer weten over het signaalpunt eenzaamheid? Druk dan op 'aanbod zonder datum'.

Aanmelden

aan-z - eenzaamheid@aan-z.eu - 0115 563 015
Maaltijden

zo-lekker

De maaltijden van maaltijdservice tafeltje-dek-je (aan-z) worden lokaal bereid in de keuken van zo-lekker te Terneuzen. Het team kookt met veel liefde voor mensen die dit zelf niet (meer) kunnen. Zij gebruiken hiervoor zo veel mogelijk streekproducten uit Zeeuws-Vlaanderen en werken nauw samen met een lokale slager en groenteboer. Vers bereide warme of dag-koelvers maaltijden met producten uit de Zeeuws Vlaamse streek.

Waar

van Steenbergenlaan 30
Terneuzen

Aanmelden

Jos Ollebek - j.ollebek@zo-lekker.eu
Welzijn

Temazcal Zweethut Ceremonie

Een dag helemaal voor jezelf!

Een dag van reiniging, een dag van genieten, een dag van niets moeten.

Samen met de stenen, het vuur, het water, de lucht en Spirit laten we ons leiden in wat er mag helen. Stil zijn, zingen, delen en vooral ademen. We verzamelen om 9:00 om samen de hut op te bouwen. Als de hut klaar staat om de energie van het vuur te ontvangen starten we de stenenceremonie en steken we het vuur aan. Als de stenen warm genoeg zijn maken we ons klaar om de hut in te gaan om te genieten van de warme stenen, het water en de kruiden. We laten ons meenemen door Spirit, op reis naar dat wat voor jou op deze dag gezien, aangeraakt en geheeld mag worden. Aan het eind van de middag kruipen we dan als herboren de hut terug uit, om met deze nieuwe energie jouw volgende stappen te gaan zetten. We ruimen samen de hut op om dan gezamenlijk de dag af te sluiten met een potluck maaltijd (ieder neemt iets lekkers mee). Arjan is vandaag de vuurman en zal met veel passie en toewijding de stenen verwarmen.

Praktisch: Neem voor in de hut een badlaken mee om op te zitten en een badjas/omslagdoek om de hut te betreden en te verlaten. Badslippers zijn fijn. Eet over de dag matig. Neem een lichte lunch mee. En voor na de hut iets lekkers om samen te delen. Drink genoeg water. 

Aanmelden voor maandag 13 februari bij: info@grondig-coaching.nl of bel +31(0)6-28566900 

Datum: zaterdag 18 februari 2023- 

Tijd: 9:00 - ±20:00 uur 

Locatie: Centrum de KERN, Mosselpolderstraat 8, 4553 PT Philippine

Bijdrage in de kosten: € 80,00

Aanmelden

Pavan Hamelink - info@grondig-coaching.nl - 0628566900
Bijeenkomsten

de schotse hoek

Wij organiseren activiteiten voor iedereen in Philippine.

Waar

Waterpoortstraat 1a
Philippine

Aanmelden

Betsie van de Voorde - betsie.vorstenbosch@gmail.com
Bibliotheek

Laura's minibieb

Minibieb met romans, non-fictie, kinderboeken, kookboeken, reisboeken, strips, magazines, DVD's, hebbedingetjes en meer. Leen, deel, ruil, neem, geef, lezen is leuk!

Waar

Tramstraat 53
Terneuzen

Aanmelden

Niels Dieleman - nielsdieleman@gmail.com
Basisscholen

Ds. D.L. Aangeenbrugschool

Basisschool voor leerlingen van groep 1 t/m 8

Waar

Willem Andriessenlaan 4
Terneuzen

Aanmelden

M.K. den Otter - m.denotter@dlagb.nl - 0115 – 612977
Verenigingen

Seniorenorkest 'De jeugd van toen'

Het senioren orkest “De Jeugd van Toen” is, zoals de naam al aanduidt een orkest van en vóór senioren.

De muzikanten van ons orkest krijgen steevast bij de optredens de handen op elkaar. Een dansje tussendoor, en vooral het meezingen van de vele bekende liedjes uit “de oude doos” maken de stemming tijdens de optredens opperbest. Vooral omdat iedereen kan beschikken over een boekje.

Mocht U denken Dit orkest wil ik bij ons uit nodigen of “dit zou ik ook wel willen doen”, neem dan contact op met Ria Freekenhorst 0115-563 536

Graag tot ziens!

Waar

Pattistpark 31
Terneuzen

Aanmelden

Ria Freekenhorst - freekenhorst@zeelandnet.nl - 0115563536
Basisscholen

Basisschool

Wij zijn C.B.S. De Torenberg in Zaamslag

https://www.torenberg.nl/

Aanmelden

Kim du Puy - kimdupuy@elevantio.nl
Ontmoeten

KBO Philippine

iedere maand een activiteit

Aanmelden

Ben Vlegels - f2hben.vlegels@hetnet.nl - 0115 491035
Dorpsraad

Stichting Stadsbelang Axel

De nieuw opgerichte Stichting Stadsbelang Axel laat van zich horen!

Begin dit jaar gaven Henny van Regenmortel en Irene Cappon gehoor aan de oproep van de gemeente Terneuzen om zich kandidaat te stellen voor een nieuw op te richten belangengroep voor de kern Axel.

Ze zijn aan de slag gegaan met het zoeken van anderen, die ook hun energie wilden steken het wel en wee van Axel.

Zo hebben ze inmiddels contacten gelegd met Woongoed Zeeuws Vlaanderen, AanZ, Axclusief, de wijkagent, diverse scholen en verenigingen en hebben ze nog 5 gelijkgestemden gevonden, allemaal ook woonachtig in Axel.

Stichting Stadsbelang Axel bestaat momenteel dus uit 7 personen, maar we zoeken nog mensen die, net als wij begaan zijn met het reilen en zeilen van onze kern.

We hebben diverse commissies die zich met verschillende zaken bezighouden. Denk hierbij aan:

Wonen

Verkeersveiligheid

Senioren

Groen

Ondernemers

Jeugd -en scholen

Verenigingen

Het is onze bedoeling om als brug te fungeren tussen de bewoners en het gemeentebestuur en waar nodig en/of gewenst bewonersbelangen te behartigen.

Wij vergaderen 1 keer per maand

In de maanden juli en augustus vergaderen wij niet, al zijn we op de achtergrond wel actief.

Van deze vergaderingen zijn er 3 openbaar, waarbij tevens onze wijkagent, wijkcoördinatrice en wethouder aanwezig zijn.

Aanmelden

Irene Cappon - picappon@zeelandnet.nl
Verenigingen

Oud militairen / veteranen

Maandelijkse bijeenkomst op de 3e vrijdagmiddag van de maand voor oud militairen waaronder ook veel veteranen. Op deze ontmoetingsmiddagen kun je samen je verhalen kwijt, soms moeilijk aan andere personen te vertellen.

Zou je er naar toe willen en heb je echt geen vervoer neem dan contact op en dan gaan we iets regelen. Op deze middag kun je ook contacten leggen en misschien je eenzaamheid verminderen.

De middag is in "Pub Victory" op de markt in Terneuzen. Voorheen boekhandel van Aken. De eigenaar ( Adrie Kasteleijn) doet de PUB speciaal voor ons open.

Openingstijden: 15.00 uur - 18.00 uur. Mooie tijd ook voor de werkende jongeren onder ons.

Je bent niet verplicht om de hele tijd te blijven!

Waar

Brouwerijstraat 2
Terneuzen

Aanmelden

Nora van der Meer-Meert - emameert@zeelandnet.nl - +31(0)623717038
Advies

Veilig Verkeer Nederland afd. Terneuzen

Veilig Verkeer Nederland (VVN) is de maatschappelijke organisatie die zich inzet voor de verkeersveiligheid . VVN is een organisatie die zich bezig houdt met het verkeer op straat. VVN bestaat 90 jaar en maakt gebruik van vrijwilligers en op scholen zijn verkeersouders actief. Nederland veiliger maken gaat niet alleen om kinderen op de fiets, maar ook jongeren op bromfietsen, automobilisten en bestuurders van scootmobielen.

De belangrijkste activiteiten van de afdeling VVN Terneuzen zijn:

* Jeugd verkeersexamen zowel theorie als praktijk (met hulp van vrijwilligers)

* Opfriscursus automobilisten

* Fietsenkeuring basisonderwijs en voortgezet onderwijs in heel Zeeuws-Vlaanderen

* Fietsverlichtingsactie (met hulp van vrijwilligers)

* Verkeers- en fietslessen Statushouders

* Buurtacties/ duurzaam veilig verkeer

* Scootmobielcursus

Aanmelden

Nora van der Meer-Meert - emameert@zeelandnet.nl - +31623717038
Buurthuizen

Buurthuis de Zeemeeuw

Buurthuis de Zeemeeuw naast de school De Zeemeeuw op Schuberthof 31a in Terneuzen.

Aanmelden

Buurthuis de Zeemeeuw - buurthuiszuidpolder@gmail.com
Speeltuinen

De Miertjes

Speeltuin de miertjes

Waar

Nieuwe Kerkstraat 43A
Sluiskil

Aanmelden

Speeltuin De miertjes - demiertjessluiskil@outlook.com
Zingen

Mantranita

Door het zingen van mantra's krijg je positieve energie en innerlijke rust.

Het is een eenvoudige manier om te mediteren,

omdat je gedragen wordt door de kracht van de woorden die gezongen worden.

Aanmelden

Anita de Klerk - adek@zeelandnet.nl - 06 155 955 04
Ontmoeten

De Hoekse Rakkers

Stichting De Hoekse Rakkers is een onafhankelijke stichting die diverse uiteenlopende activiteiten organiseert voor kinderen, tieners, jongeren en volwassenen in de kern Hoek. Onder andere de speelweek, kidsclub, jeugdsoos, rommelmarkt en bloemschikken vallen onder onze activiteiten.

We organiseren onze activiteiten voornamelijk vanuit en rond het Dorpshuis Hoek, Molenplein 3 Hoek.

Waar

Molenplein 3
Hoek
Muziekopleidingen

The Futureband

The Futureband. Leuke muziekband voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar. Alle instrumenten zijn welkom. Je kan starten na minimaal 1 jaar les op je instrument.

We oefenen elke vrijdagavond van 18.30 uur tot en met 19.30 uur in het gebouw van Toonbeeld (Bellamystraat 26A 4532 CP Terneuzen).

Voor meer info kunt u contact opnemen met mevr F Geelhoedt (fgeelhoedt@zeelandnet) of dhr R. den Hollander (ronautdenhollander@elevantio.nl)

Welzijn

Stichting Welzijn Ouderen Hoek

Stichting Welzijn Ouderen Hoek (SWO Hoek) is een onafhankelijke stichting die ontspannende activiteiten organiseert voor de ouderen in de kern Hoek. Activiteiten die variëren van biljarten tot jeu de boules, van bridgen tot Line-Dance en van sjoelen tot handwerken. Hiermee biedt SWO Hoek voor elk wat wils.

Bij SWO Hoek zijn alle 55 plussers van harte welkom. Zij hoeven geen lid te worden want SWO Hoek is een stichting zonder leden. Ieder kan gewoon gezellig deelnemen aan de activiteit(en) van zijn of haar keuze. SWO Hoek nodigt senioren van harte uit om eens een keer langs te komen bij één (of meer) van de groepen om te zien of de betreffende activiteit bevalt. Daarna kan tot deelname worden beslist.

Alle activiteiten vinden plaats in "de Lovenhoek". Irisstraat 30A Hoek.

Aanmelden

Swo Hoek - swohoek@gmail.com
Sport

WSV Zelden Rust

www.wsvzeldenrust.nl

Aanmelden

Leo Kroon - Kroonleo@zeelandnet.nl - +31628324381
Gezondheid

lotgenotencontact

Het Steunpunt organiseert samen met de ProstaatkankerStichting een lotgenotencontact voor patiënten met prostaatproblemen/prostaatkanker en hun naasten. Rivierenhuis, IJsselstraat 3 Terneuzen.

Aanmelden

Ingrid Wojtal - ingridwojtal@hotmail.com
Gezondheid

Hyperbare zuurstoftherapie

Hyperbare zuurstoftherapie zorgt ervoor dat klachten en pijn na bestraling verminderen en problematische wonden en infecties sneller en beter genezen. Mensen met klachten van een diabetisch voetwond kunnen ook hiermee geholpen worden. Door diabetes kan de doorbloeding van de voet verslechteren. Een wondje aan de voet kan uitmonden in een complexe wond die niet wil genezen. Naast deze klachten zijn er nog diverse aandoeningen die succesvol behandeld kunnen worden door zuurstoftherapie. Ga voor het complete overzicht naar www.hyperbaarcentrum.nl

Aanmelden

Ingrid Wojtal - ingridwojtal@hotmail.com
Dansscholen

Dans- en balletschool: Jes! Dance Center

Bij Jes! Dance Center kan je terecht voor veelzijdige, professionele, inspirerende en gezellige dans- en balletlessen verzorgd door gediplomeerde dansdocenten !

 Wij bieden uiteenlopende dansstijlen en lessen aan (o.a. ballet, kidsdance, dansmix en nog veel meer) voor mensen van diverse leeftijden en doelgroepen.

 Daarnaast organiseert Jes! Dance Center ook regelmatig evenementen, workshops en andere (dans) activiteiten op het gebied van dans, sport en kunst & cultuur. Onder andere in het onderwijs, de zorg, het bedrijfsleven en meer.

 Wil je kennismaken met Jes! Dance Center? Eens een proefles aanvragen of een workshop of voorstelling boeken?

Bezoek dan onze website www.jesdancecenter.com of kom eens langs in onze professionele dansstudio:  van Steenbergenlaan 2 in Terneuzen ! 

Aanmelden

J. Donken - info@jesdancecenter.com - 0645709750
Sport

Gymnastiekvereniging Voorwaarts Axel

Zin om lekker te gymmen of turnen? Dit kan vanaf 3 jaar. Je mag vrijblijvend 4 proeflessen volgen. Tijdens deze lessen zal een inschrijfformulier meegegeven worden, deze kun je ook zelf downloaden op de website van de vereniging. Wil je weten in welke groep je thuis hoort? Neem dan vrijblijvend contact op.

Aanmelden

Secretariaat Voorwaarts Axel - secretariaat@voorwaartsaxel.nl
Ontmoeten

Activiteitencommissie Philippine

Aanmelden

Willy van Limmen - wvlimmen@zeelandnet.nl - 0651375426
Wijkkranten

Nieuws Uit Zeeuws Vlaanderen

Het laatste nieuws uit Groot Zeeuws Vlaanderen vind u hier.

Aanmelden

Ben Sanderse - ben@sanderse.eu
Vrijwilligerswerk

Radio Zeeuws Vlaanderen

24 uur per dag en 7 dagen per week zijn wij er voor u!

Met de allerbeste hits van nu en lang vervlogen jaren.

Gewoon lekker muziek die niet verveelt.

Met landelijk, regio-nieuws, nieuwtjes en tips.

Waar

Europalaan 2
Sas van Gent

Aanmelden

Ben Sanderse - info@radio-zeeuws-vlaanderen.nl - +31640883339
Verenigingen

Rotary club Terneuzen

Rotary Terneuzen

Aanmelden

Rotary Terneuzen - info@actierotaryterneuzen.nl
Educatie

Leerwerkloket Zeeland

Het Leerwerkloket geeft scholings- en loopbaanadvies. Dit doen wij deskundig, onafhankelijk en kosteloos. Een persoonlijke aanpak is onze standaardprocedure. Onze adviseurs weten hoe je leren en werken kunt combineren. Het Leerwerkloket vormt een brug tussen onderwijs, overheid, werkgever en werknemer. 

Of je nou werkzoekende bent, werknemer, zzp'er of werkgever. Je kunt bij ons terecht met al je vragen over leren en werken. 

Je kunt bij ons terecht voor Informatie en advies over:

  • Loopbaanoriëntatie
  • Leerwerktrajecten 
  • Branche opleidingen en BBL-opleidingen
  • Financiële regelingen 
  • Informatie over arbeidsmarkt en opleidingen 
  • Om- her- en bijscholing
  • Taal op de werkvloer
  • Competentietesten

Het Leerwerkloket is een samenwerkingsverband tussen Gemeenten, UWV en Onderwijs.

Aanmelden

Ine Dellebeke - ine.dellebeke@leerwerkloket.nl - 0646953747
Balsport

Korfbalvereniging Luctor

Met circa 140 leden zijn we, als korfbalvereniging, niet alleen in het weekend, maar ook op doordeweekse dagen en avonden in de weer. In de maanden augustus t/m oktober en april t/m mei zijn we actief op het veld en in de winter gaan we de sporthal in voor onze activiteiten.

Er is voor ieder wat wils. Je kunt vanaf de leeftijd van 3 jaar bij ons starten bij de Kangoeroeklup, daarna doorstromen naar de jeugd en senioren. Wil je wedstrijden spelen of liever alleen wat trainen doordeweeks, het is allemaal mogelijk. Voor elke leeftijd is er iets te doen. Ook hebben we een gezellige korfbalgroep voor mensen met en verstandelijke beperking.

Naast de korfbalactiviteiten worden er ook andere dingen georganiseerd zoals bv een nachtkamp, paaseieren zoeken, pubquiz en gezellige feestavonden. Natuurlijk is er na de trainingen en wedstrijden tijd voor een "derde helft".

Wil je meer weten, bezoek onze website www.kvluctor.nl of mail naar kvluctor@gmail.com

Wie weet zien we je eens bij onze club!

Aanmelden

Petra Geene - petrageene@zeelandnet.nl - 0619477654
Buurthuizen

Buurthuis Oudelandse Hoeve

Oudelandse Hoeve  Een plaats met een sociaal-culturele functie, sport en samenzijn. Waar mensen samen komen waar ruimte is voor vergadering, meditatie enz… ook aan de lezers is gedacht met ingang van 15 november kan je gratis boeken lenen of ruilen in onze MiniBieb

Coaching

Creanders Coaching

Op een speelse creatieve manier aan de slag gaan met jezelf!

-         Zorg je altijd voor een ander?

-         Is het tijd voor rust in je hoofd?

-         Ben je je inspiratie kwijt?

-         Heb je moeite met jezelf te uiten, over jezelf te praten?

-         Wil je meer uit je leven halen?

-         Werkt schrijven, mediteren of mindfulness niet voor jou?

-         Ben je het zat om goede raad van anderen te horen?

EN…

Sta je open voor een speelse en creatieve aanpak?

Ben je klaar om op een uitdagende manier jezelf te leren kennen?

Dan ben ik de coach voor jou!

Wat doe ik?

Met kleine creatieve opdrachten achterhaal ik waar je tegenaan loopt. De opdracht is een opening voor een gesprek of een volgende opdracht.

De opdrachten geef ik op gevoel. Ook de materiaal keuze en papier grootte kies ik intuïtief.

Creativiteit gebruik ik in vele vormen. Denk hierbij aan schilderen, kleuren, kleien, klank maken of bewegen.

Het zijn allemaal manieren om

- te ontdekken wat je echt wilt

- voor jezelf op te komen

- rust te creëren

- je creativiteit en inspiratie terug te vinden

Waar

Larixstraat 5
Terneuzen

Aanmelden

Marty de la Ruelle - martydelaruelle@outlook.com - 0624785878
Activiteitencentrum

't Kaaike Zuiddorpe

Dorpshuis

Aanmelden

betsie van de vijver - bvandevijver@zeelandnet.nl
Zingen

Mantranita

Mantra's zingen in een groep op een mooie locatie in Philippine: Centrum de Kern, Mosselpolderstraat 8. Data staan op de Mantranita website bij ZING MEE en in de agenda op deze website.

Aanmelden

Anita de Klerk - adek@zeelandnet.nl - 0615595504
Leefstijl coaches

Gemsee

Gemsee handelt in de verkoop van edelstenen en mineralen, alsook spirituele dienstverlening zoals life coaching en kaartlegging.

Waar

Reuzenhoek 7
Zaamslag

Aanmelden

Wouter Dubois - info@gemsee.nl
Ontspanningssport

Stichting Pumptrackbaan Axel

Deze stichting is actief in het werven van sponsors en donors voor het realiseren van een pumptrackbaan in Axel.

Aanmelden

info@pumptrackbaanaxel.com
Hobby

Biljarten in Terneuzen voor senioren

Mogelijkeden om te biljarten voor senioren in Terneuzen

Aanmelden

Willy Jonkers - Jonkersw@zeelandnet.nl
Exposities

Lokaal 54

In maart 2014 opende Lokaal 54, de nieuwe galerie annex kunstcafé van Anne Mannaerts in de Nieuwstraat in Terneuzen haar deuren.

Mannaerts heeft jarenlang een galerie/atelier gehad in Westdorpe: Galerie/Atelier 45. De galerie en het beeldenatelier zijn in het nieuwe pand voortgezet onder de naam Lokaal 54. Bovendien zijn de activiteiten uitgebreid met een kunstcafé.

Hoewel de naam kunstcafé wellicht anders doet vermoeden is het niet alleen voor kunstenaars toegankelijk. Iedereen kan er binnen lopen en iets drinken of alleen komen genieten van de kunst die er op dat moment te zien is.

Er worden 5 tentoonstellingen per jaar gehouden met diverse gastkunstenaars. De beelden die Anne Mannaerts zelf maakt zijn permanent te bezichtigen evenals de schilderijen van de vaste kunstenaar Roeland van der Kley.

In de winterperiode is Lokaal 54 gesloten.

De openingstijden tijdens tentoonstellingen zijn: woensdag t/m zondag van 13 tot 18 uur, maandag en dinsdag gesloten. De toegang is gratis.

Het adres is: Lokaal 54, Nieuwstraat 54, 4531 CX Terneuzen.

Voor meer info: Tel. +31(0)115 454629 www.annemannaerts.nl

 

Waar

Nieuwstraat 54
Terneuzen

Aanmelden

Anne Mannaerts - annem@annemannaerts.nl - 0642940885
Krachtsport

Stichting Team Roan

Kickbox lessen voor kinderen, jeugd en jongeren, volwassenen en professionals.

Waar

4551DZ 1
Sas van Gent

Aanmelden

Andre Eschenröder - info.penningmeester.teamroan@gmail.com - +31 6 31685269
Musea

Stichting Carlot

De stichting Carlot is opgericht in 2000. De werkzaamheden van de stichting concentreren zich op het behoud en in de vaart houden van een van de vijf reddingboten van de Carlot klasse: de Carlot.

De stichting Carlot is een ANBI (algemeen nut beogende instelling) stichting. De Stichting Carlot zet zich voor minimaal 90% in voor het algemeen nut en in het bijzonder cultureel nut.

De Carlot is geclassificeerd met registratienummer: 2844 in Register Varend Erfgoed als VAREND MONUMENT.

De Carlot doet mee met maritieme evenementen, en is te boeken voor rondvaarten en verzorgt in samenwerking met Aqua Omega asverstrooiingen op de Westerschelde (vanuit Breskens, Vlissingen, Hansweert en Terneuzen) en op het kanaal van Gent naar Terneuzen (vanuit Terneuzen).

Aanmelden

Mike Niepce - mrbcarlot@gmail.com - 06-42668732
Balsport

Koersbal

Gezellig samen in beweging

Aanmelden

Truus Lijbaert - dontru@hetnet.nl - 0115482143
Fotografen

Fotoclub Axel

Fotoclub Axel is een klein gezelschap van amateurfotografen die tweewekelijks bij elkaar komen om hun hobby fotografie te bespreken. Door de digitale fotografie zijn de creatieve mogelijkheden onbegrensd. Dit komt duidelijk tot uiting in het door de leden meegenomen beeldmateriaal.

Aanmelden

Theo Schelbergen - info@fotoclubaxel.nl
Evenement

Avondvierdaagse Axel

Stichting Avondvierdaagse Axel

Aanmelden

Ilonka Zegers - avondvierdaagseaxel@gmail.com
Stichtingen

Stichting Kerkbelang Koewacht

Kerkbelang Koewacht is een groep van vrijwilligers die zich het lot van de kerk Koewacht aantrekt. Kerkbelang Koewacht zet zich in voor niet pastorale taken, gericht op het behoud en onderhoud van de kerk in Koewacht.

Waar

Kerkplein 2
Koewacht

Aanmelden

Stichting Kerkbelang Koewacht - kerkbelang@zeelandnet.nl - +31622499601
Webwinkels

Scheldestore

Scheldestore is een community voor en door lokale ondernemers en inwoners. Jij hoort erbij!

Lokale organisaties zijn er voor iedereen die in Zeeuws-Vlaanderen woont. Ze zorgen onder andere voor werk, sponsoren je sportclub, en organiseren evenementen zoals een festival, het sinterklaasfeest en de avond4daagse. En ze zorgen voor een aantrekkelijke buurt waar we elkaar gezellig tegen het lijf lopen, zoals in de supermarkt of op het terras.

Maar we zien ook dat er steeds meer online gekocht wordt. Kun jij je een toekomst voorstellen zonder het internet? En daarom is www.scheldestore.nl ontstaan. Eén website waar alle lokale organisaties hun producten, diensten en activiteiten aanbieden.

✔ Groot aanbod - Bestel online, en toch lokaal bij nu al meer dan 90 ondernemers

✔ Ook diensten online - Vraag snel en makkelijk vrijblijvende offertes aan

✔ Lage verzendkosten - Profiteer van lage verzendkosten binnen Zeeuws-Vlaanderen

✔ Wordt VIP supporter! Maak bij je eerste bestelling een account aan en wordt VIP supporter! Doneer onder andere je gratis spaarpunten aan een lokaal goed doel, of ruil ze in voor knallende kortingen.

Door lokaal te kopen, ontvang je wat je hebt besteld, net als wanneer je het elders koopt. Maar! Je bouwt ook mee aan een aantrekkelijke regio, zodat je zelf ook fijn kunt wonen en werken in de buurt. En zodat kinderen hier gezond en gelukkig kunnen opgroeien.

Dus koop online, maar toch lokaal > www.scheldestore.nl

Aanmelden

Sophie Guiljam - verkoop@scheldestore.nl
Speeltuinen

Speeltuin Oranjekwartier

Speeltuin Oranjekwartier is één van de oudste, grootste en mooiste speeltuinen in Zeeuws-Vlaanderen. Met ruim 50 grote speeltoestellen op bijna 7.000 m2 vinden alle kinderen er een leuke speelaanleiding en kan er volop worden gefantaseerd, gerent en geklauterd. Daarnaast is er van mei tot oktober ook een natuurtuin met tal van verstopplekken. Voor de ouders is er ruime zitgelegenheid aanwezig in de vorm van picknicktafels, bankjes en losse stoelen. Vanzelfsprekend zijn er ook toiletten aanwezig waaronder een rustig MiVa-toilet.

Aan het loket verkopen we snoep, warme en koude dranken en ijs tegen aantrekkelijke prijzen.

Waar

Leeuwenlaan 31
Terneuzen
Scouting

Scouting EOS/St. Hubertus

Scouting EOS/St. Hubertus Terneuzen

Leuke Scouting groep voor kinderen van 5 t/m 18 jaar. Bekijk onze agenda en kom is gezellig kijken op zaterdag middag.

Waar

Zuiderparklaan 16
Terneuzen

Aanmelden

Joost Korstanje - joost@korstanje.online - 0683580496
Evenementenlocaties

Grote Kerk Terneuzen

De Grote Kerk in Terneuzen is sinds 2000 niet meer als zodanig in gebruik. Het is een ideale locatie voor concerten, exposities, presentaties en vergaderingen. Uitgebreide informatie vindt u op onze website.

Waar

Noordstraat 62
Terneuzen

Aanmelden

Jc van Liere - grotekerkterneuzen.verhuur@gmail.com - 06-49173524
Zoom