Samen tegen eenzaamheid

non-profit organisatie
Welzijn
Hulpverlening

Eenzaamheid in gemeente Terneuzen

Het aantal mensen in de gemeente Terneuzen dat zich eenzaam voelt, is schrikbarend hoog, namelijk 28.885 inwoners. Het is zorgwekkend dat de inwoners van gemeente Terneuzen zich nog eenzamer voelen dan het landelijk én Zeeuwse gemiddelde. Dit geeft aan dat het een urgent probleem is, zeker gezien de gevolgen die eenzaamheid met zich mee kan brengen.

De benodigde aanpak: lokaal samenwerken

Veel organisaties en instellingen in de gemeente Terneuzen denken dat ze zich inzetten tegen eenzaamheid, omdat ze (ontmoetings)activiteiten organiseren en/of aanbieden waarbij ze mensen samenbrengen. Echter, het organiseren en aanbieden van ontmoetingsactiviteiten is onvoldoende effectief.

De aanpak van eenzaamheid moet een duurzame, lange termijn aanpak zijn, die breed gedragen wordt. Om tot een duurzame aanpak met een brede groep lokale partners in de gemeente Terneuzen te komen, is Samen tegen eenzaamheid gestart om een stevige aanpak neer te zetten om eenzaamheid te signaleren, bespreekbaar te maken, te voorkomen en te verminderen.

Kernteam en lokale coalitie

Samen tegen eenzaamheid is een gezamenlijke aanpak van eenzaamheid met lokale partners uit de gemeente Terneuzen. Deze organisaties vormen samen het kernteam van Samen tegen eenzaamheid. Andere partijen kunnen zich aansluiten bij de lokale coalitie. Deze partijen hebben een rol in het signaleren van eenzaamheid en/of dragen bij aan het ondersteuningsaanbod of andere activiteiten.

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief van 'Samen tegen eenzaamheid' om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en trainingen: https://aan-z.us10.list-manage.com/subscribe?u=e240bdccd920408cda9d745d3&id=bc6ba169a4

Activiteiten & signaalpunt eenzaamheid

Druk op 'agenda' om te bekijken welke activiteiten we op het gebied van eenzaamheid organiseren. Wil je meer weten over het signaalpunt eenzaamheid? Druk dan op 'aanbod zonder datum'.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Contact

Neem contact op met aan-z:

aan-z
Contactpersoon
-1