Vrijwilliger worden bij aan-z

Vrijwilligerswerk
Word ook vrijwilliger bij aan-z!

Om onze visie te realiseren, werken wij met vrijwilligers. Vrijwilligers zijn de ogen, oren en handen van de samenleving. Wie weet spreekt het ook u aan.

Als vrijwilliger heeft u een duidelijke rol en functie in de lokale gemeenschap. Via het vrijwilligerswerk kunt u zich inzetten voor uw buurt. Het is een manier om iets terug te doen voor uw omgeving. U wordt hiervoor zeer gewaardeerd.

Bovendien kunt u zich via het vrijwilligerswerk verder ontplooien en in contact komen met allerlei mensen. Het is een ideale gelegenheid om buitenshuis bezig te zijn.

Vrijwilligers geven kleur aan de organisatie aan-z. Vrijwilligers doen in hun vrije tijd werk dat aansluit bij hun persoonlijke wensen, capaciteiten, interesses en levenservaring. Ze hebben meer binding met hun eigen buurt dan beroepskrachten. Ze stellen ons in staat beter in te spelen op wat leeft in de buurt. Ze ‘zien’ en ‘horen’ wat er leeft in de samenleving. De vrijwilligers werken samen met onze beroepskrachten. Samen dragen we uit waar aan-z voor staat, samen zijn we aan-z.

Persoonlijk initiatief en eigen verantwoordelijkheid van de vrijwilligers worden sterk gewaardeerd. De begeleiding is zoveel mogelijk ondersteunend en coachend. De samenwerking tussen vrijwilligers en beroepskrachten gebeurt in een sfeer van vertrouwen, verdraagzaamheid, positieve gezindheid tot elkaar en wederzijds respect. Vaak pikken vrijwilligers vroegtijdig signalen op. Op die manier kunnen we preventief handelen.

We zijn steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Bent u benieuwd wat u voor anderen kunt betekenen? Kijk dan op de website of neem contact met ons op.

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Meer informatie

Contact

Neem contact op met aan-z:

aan-z
Contactpersoon
-6