Mantelzorgondersteuning

Terneuzen
Advies
Bijeenkomsten
Helpen

Als je mantelzorger bent, zorg je langdurig en onbetaald voor een ziek, hulpbehoevend of kwetsbaar persoon die dicht bij jou staat. Dit kan een partner, kind of ouder zijn. Ook minder intensieve hulp, zoals de hulp voor een buurman of -vrouw, vriend, kennis of instellingsbewoner hoort hierbij. De mantelzorger heeft een persoonlijke band met degene voor wie hij of zij zorgt. Mantelzorg is hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp'.

Mantelzorg kies je niet. Het komt op je pad

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met mantelzorg: je bent mantelzorger, je wordt mantelzorger of je hebt (in de toekomst) hulp van een mantelzorger nodig. Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag voor de ander. Ze kunnen hier niet zomaar mee stoppen en verrichten soms verpleegkundige handelingen. Het kan een zware opgave zijn om mantelzorger te zijn. Daarom biedt aan-z mantelzorgers ondersteuning.

Mantelzorg is onbetaald

Mantelzorg is onbetaalde hulp en kan nooit als een verplichting worden opgelegd. Hulp aan mensen zonder gezondheidsbeperkingen, zoals oppassen op gezonde kleinkinderen, valt buiten de definitie. Bron (en foto): mantelzorgNL

Informatie, advies en ondersteuning

aan-z biedt mantelzorgers informatie, advies en ondersteuning in de vorm van:

  • Ondersteunende gesprekken
  • Hulp en ondersteuning vanuit de Wmo
  • Themabijeenkomsten, mantel(ont)zorgdagen en de mantelzorgmarkt
  • Alzheimercafé / Praatcafé dementie

Meer informatie over deze onderwerpen vindt u onderaan de pagina.

Update over mantelzorgactiviteiten van aan-z

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze mantelzorgactiviteiten? Vul dan het aanmeldformulier in, zodat wij u kunnen contacteren over mantelzorgnieuws en/of -activiteiten.

Heeft u behoefte aan een luisterend oor, advies of ondersteuning?

Neem dan contact op met aan-z. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0115 - 56 30 15 (vanuit Nederland) en 09 344 3610 (vanuit België) of per e-mail via info@aan-z.eu. U kunt ook ons contactformulier invullen.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren

Prijs

€0.00

Waar

Markt 1 Axel